Старбой Айвън и неговият мистичен свят на магичното изкуство
Елена Яръмова разказва за талантливия илюзионист в "Изгряващи звезди" по WNESSTV
Старбой Айвън и неговият мистичен свят на магичното изкуство
45
изгледи

#Изгряващи звезди

Dir.bg Media Group

Елена Яръмова разказва за талантливия илюзионист в "Изгряващи звезди" по WNESSTV

Тази събота Елена Яръмова ни среща с илюзиониста Иван Петров или Старбой Айвън. Той е сред водещите имена на магичното изкуство в Източна Европа и е единственият български артист, избран да представя страната ни на детската Евровизия за магическо цирково шоу. Пристъпете смело в мистичните илюзии на Старбой Айвън, който ни пренася в един вълнуващ и магичен свят.

"Вярата в това, че няма невъзможни неща, е един от най-красивите елементи на магичното изкуство. За моите 21 години съм имал възможността да участвам в едни от най-грандиозните, престижни и магични фестивали по целия свят. Когато се кача на сцената и видя усмивките на хората, чуя техните аплодисменти и дори за миг да знам, че съм вдъхновил някого, че съм накарал хората да повярват в невъзможното и, че са си тръгнали от мое шоу с вдъхновение и красиви емоции, това ще е най-голямата награда за мен", споделя Айвън.

Иван се влюбва в магичното изкуство за цял живот, когато е само на 8 години, но още от 3-годишен показва артистичните си заложби. Неговите родители Нели Петрова и Петър Петров го записват в единственото в България цирково училище, където в продължение на 3 години талантливото момче овладява първите стъпки на илюзионното изкуство, учи сценично присъствие и танци. През 2012 година 9-годишният тогава Маг Айвън, се явява на първия си международен магичен фестивал "Златна котка" в Габрово, където грабва и първата си награда за "Млада Изгряваща звезда на магията".

"Магията има способността да дава послания на хората. Привлече ме с нейната мистика, с цялата загадка във всичко това, което правим", казва илюзионистът.

След големия си успех, същата година Старбой Айвън е избран от БНТ да представя страната ни в мащабния международен проект на ТВ Евровизия за магическо цирково шоу. Приключението му в Женева оставя емоция, която никога не се забравя. Талантливото българче е отличено от режисьора на спектакъла с награда за сценично присъствие и най-добър костюм.

На фестивал Златна котка в Габрово

На фестивал Златна котка в Габрово

На Евровизия в  Женева със семейството си

На Евровизия в Женева със семейството си

Старбой Айвън с магичните си асистентки

Старбой Айвън с магичните си асистентки

Старбой Айвън участва в едни от най-престижните магични форуми в Италия, Франция, Нидерландия, Турция, Сан Марино и Дубай, като печели и две специални награди на Австралийския цирков фестивал. Финалист е в шоуто "България търси талант". Зад всичко това стои ужасно много труд. Всички нови и модерни илюзии се изработват във фабрика в Италия, а процесът по създаването на един нов номер отнема цяла вечност. "Понякога месеци, понякога години, но аз съм перфекционист. В мен няма момент, в който да си кажа, че този номер вече е научен. Определено се стремим да следваме всяка една нова тенденция, дори да изпреварваме тенденциите в световен мащаб. Обичам предизвикателните илюзии, обичам бързите илюзии. В моето шоу аз представям едни от най-бързите метаморфози и телепортации в света на магичното изкуство", разказва Айвън.

С екипа и Ренета Камберова

С екипа и Ренета Камберова

В началото на 2023 г., заедно с Националния музикален театър, Старбой Айвън създава най-грандиозния илюзионен спектакъл у нас и навлиза с гръм и трясък в световната магична индустрия. Неговият отличителен и завладяващ стил е повече от впечатляващ. Грандиозните илюзии, авторските костюми и музика, и спиращата дъха хореография допълват иновативния му поглед към света на магията в 21-ви век.

На фестивал в Сан Марино

На фестивал в Сан Марино

За Айвън екипът му е неговото второ семейство. Прекрасните магични асистентки Венета Гочева, Ева Илчева и Йоана Цекова, хореографът Татяна Янева, сценичният директор Райчо Райчев и главният сценичен асистент Ивайло Кръстев са само част от хората, които винаги стоят зад него и го подкрепят. Дизайнер на уникалните костюми е Донка Боева, а двамата с баща му Петър, който е и негов мениджър, създават част от илюзиите.

В България Търси талант

В България Търси талант

2024 г. ще бъде много вълнуваща, защото към екипа на Старбой Айвън се присъединява още една красавица - бронзовата олимпийска медалистка с ансамбъла ни по художествена гимнастика Ренета Камберова. Нейната амбиция е да помогне магичното шоу да обиколи страната и да излезе в чужбина. "Наистина много вярвам в него и като човек, и като артист. Вярвам и в хората, с които работи, тъй като все пак не е сам на сцената. Искам това, което прави Старбой Айвън, да достигне до максимално много хора. Той просто целият е една магия и наистина това, което прави, е магично", споделя златното момиче.

В края на януари най-грандиозното магично шоу в историята на българското илюзионно изкуство "IMPOSSIBLE - повярвай в невъзможното" се завръща на сцената на Националния музикален театър с три поредни представления. С мащабна сценография, зрелищни илюзии, специални ефекти, 3D Мапинг и над 120 авторски костюма. Старбой Айвън мечтае да представи магичното изкуство в една напълно нова светлина.

Източник: Wness TV

Какъв е пътят към голямата мечта и успеха? Защо за Старбой Айвън е важно да бъде добър пример за по-малкия си брат Виктор? Влезте в света на илюзиите в документалната поредица "Изгряващи звезди" с Елена Яръмова в събота от 21:00 часа в ефира на WNESSTV.

Последвайте ни

Абонирайте се за нюзлетъра на Life! Не пропускайте най-важното от деня, ДИРектно във вашия имейл.

Абонирайте се за нюзлетъра на Life! Не пропускайте най-важното от деня, ДИРектно във вашия имейл.

Dir.bg Media Group

Copyright © 1998-2024 Dir.bg / Design by StudioX

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Comments

https://nuninja.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!
bla bla dirbg.