Членове на Движение "Бузлуджа" в БСП: Фалшива е Нинова, ние сме социалисти
Тя и обкръжението й правят неистови опити да приватизират БСП, няма да го позволим, категорични са Ана Пиринска, Светлана Шаренкова, Ваня Добрева, Кирил Добрев, Петя Михалевска и др.
Членове на Движение "Бузлуджа" в БСП: Фалшива е Нинова, ние сме социалисти
56
изгледи

#Болката отляво

Dir.bg Media Group

Тя и обкръжението й правят неистови опити да приватизират БСП, няма да го позволим, категорични са Ана Пиринска, Светлана Шаренкова, Ваня Добрева, Кирил Добрев, Петя Михалевска и др.

"Срещата в НДК е фалшива, чужди партии, стари лица, без нови идеи" - това заявиха в своя позиция от  Изпълнителното бюро на БСП, след като в събота бе учредено движение "Бузлуджа". "Фалшива е Корнелия Нинова, ние сме социалисти", контрираха в общо изявление Ана Пиринска, Светлана Шаренкова, Ваня Добрева, Николай Бериевски, Кирил Добрев, Петя Михалевска, Костадин Дурчов, Ленко Петканин, Атанас Атанасов и Петко Димитров.

Всички те бяха изключени от БСП преди малко повече от година на заседанието на 50-тия конгрес. Представителите на столичната организация на левицата вече възстановиха членството си в БСП след изтичането на едногодишния период, както повелява партийният устав, и се включиха в новосформираното в събота Движение "Бузлуджа" в партията.  

"Кой е фалшив - Иван Таков или аз? Та ние двамата сме четвърто поколение социалисти. Фалшива е седесарката-приватизаторка Корнелия Нинова", каза Атанас Атанасов, който беше водещ на срещата на социалистите в събота в Зала 6 на НДК, организирана от Иван Таков и социалисти от Софийската организация на левицата.

Според съобщението на БСП мнозинството от участниците в новосформираното движение са председатели и ръководства на други партии: АБВ, "Движение 21", "Изправи се. Бг" и др., както и безпартийни хора. "Абсурдно е, членуващи в други партии да организират движение вътре в БСП. Нечленуващи в БСП да искат свикване на извънредно заседание на конгрес на БСП. Това минава всякакви граници на политическа логика и морал", се посочва в съобщението от партията на Корнелия Нинова.

Всички наказани преди повече от година софийски социалисти изразиха възмущение от опита на Нинова и тясното ръководство на БСП предварително да оправдаят потенциален нисък резултат на партията на предстоящите европейски избори на 9-и юни с действията на несъгласните с тях леви хора. "Прехвърлянето на вината за един евентуален бъдещ провал е поредният отказ на ръководството да поеме отговорност за действията си", заявяват те и продължават: "Позицията на Изпълнителното бюро на БСП относно Движение "Бузлуджа" доказва факт, който отдавна сме установили. Корнелия Нинова и обкръжението й правят неистови опити да приватизират БСП. Това ние няма да позволим. Заявихме го съвсем ясно на срещата "За бъдещето на БСП и лявото". БСП е партия на всеки един социалист. Това Корнелия Нинова и тясното ръководство отказват да приемат. И от години по всякакви начини и с всички средства отстраняват, остракират, изключват, заклеймяват, манипулират и лъжат с една цел - да превърнат партията в тяхна лична фирма, която да търгуват политически. Не са им нужни хора с различно мнение, не са им нужни изобщо хора, защото има ли хора, имат проблеми".

Според тях твърдението на Изпълнителното бюро, че в залата в събота не е имало членове на БСП, а лица от други партии, е поредната манипулация. "Много от хората, които бяха в залата, са лица, разпознаваеми в общественото пространство, благодарение на БСП. Хора от различни поколения, дали живота си за партията, хора с мнение, доказано леви хора, хора, заемали високи държавни позиции от името и благодарение на БСП. Част от тях Корнелия Нинова и тясното ръководство наказаха, изгониха, унизиха. Принудиха ги да потърсят друг начин да отстояват лявото, защото те доказано могат да го правят. По тяхно време за БСП гласуваха милион и над милион души. БСП беше първа или втора политическа сила, сега партията е твърдо на дъното, а скоро може да се бори и за 4-те процента. Днес за БСП гласуват 4-5 пъти по-малко - ето това е "заслугата" на Корнелия Нинова за БСП. Считаме, че вече е време тя и тясното ръководство, ако наистина са леви хора, да го докажат като поработят като редови социалисти за БСП. Така, както ние сме го правили и продължаваме да го правим. БСП има нужда от истински леви личности, политически грамотни, които да я ръководят. Едва тогава ще стане силната, доминираща вляво организация отново", заявиха още от Движение "Бузлуджа". По думите им в новото движение са се записали над 500 редови членове на столетницата.

 

 

Последвайте ни

Абонирайте се за нашия нюзлетър! Не пропускайте най-важното от деня, ДИРектно във вашия имейл.

Абонирайте се за нашия нюзлетър! Не пропускайте най-важното от деня, ДИРектно във вашия имейл.

Dir.bg Media Group

Copyright © 1998-2024 Dir.bg / Design by StudioX

ВАШАТА РЕАКЦИЯ?

Comments

https://nuninja.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!
bla bla dirbg.